Elektronik Cihazları Sıcaktan Nasıl Koruruz?

Bilgisayarımızı,telefonumuzu, tabletimizi ve diğer elektronik cihazlarımızı, aşırı sıcaklardan nasıl korumalıyız?

Burning Laptop

 

Yazın aşırı sıcakları

, sizi bunalttığı kadar, hassasiyet göstermezseniz cihazlarınıza da zarar görebilir. Peki eletronik cihazlarınızı bunaltıcı sıcak havadan nasıl korumalısınız?

Yanan piller

Akan, alev alan ve patlayan lityum-iyon pillerle ilgili inanılmaz masalları duymuşsuzdur. Ancak bu tür olaylar, genellikle pahalı olmayan pillerde ortaya çıkar. İyi pillerde patlama gibi durumlara tümsek olacak bir çok mekanizma bulunmaktadır.

Pilinizin hayatı her geçen dakikada bitiyor

Piller için en iyi sıcaklık, her zaman ortam sıcaklığıdır. 35 – 45 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda pil, daha güçlü,daha iyi performans gösterebilse de içerisindeki bileşenler, daha erken oksitlenecektir. Yapılan testler sonucunda, 25 derecede muhafaza edilen pillerin ömrünün 50 derecede muhafaza edilenlere göre 6 kat daha uzun ömürlü olduğunu ıspatlıyor.

Bilgisayarınız eriyor

Bilgisayarınızın fazla ısınması, işlemci ve GPU’nun yapacağı yanlış hesaplamaların sayısını çoğaltacaktır. Bu durumda grafiksel hatalarla, tepki süresinin uzamasıyla ve daha kötüsü kilitlenmeler önümüze çıkabilir. En kötü durumda bilgisayarlarınızın parçaları erimeye başlayabilir.

Bilgisayarınızın kasasının güneş görmediğinden ve kasanın içerisinde havanın dolaşabileceği boş alanın bulunduğundan emin olun. Bilgisyarın parçaların birbirine çok yakın olmamasına dikkat edin.Enson olarak fanların sıcak havayı dışarı atabilecek kadar güçlü olması gerekiyor.