Bilgisayarda “Turbo Mod” hayal değil

Bilgisayarda “Turbo Mod” hayal değil

Evet yanlış duymadınız, markası ve modeli ne olursa olsun masaüstü ve dizüstü bilgisayarların “turbo mod” diyebileceğimiz hızlara ulaşması artık mümkün.

turbo-laptop

Bilgisayarınızın sabit diskini değiştirtmek size %40 daha performans sağlayabilir. Sata destekli tüm masaüstü ve dizüstü bilgisayarları artık mükemmel performans ile  kullanmak mümkün. Bunun için yapmanız gereken hard diskinizi bütçenize uygun kapasitede SSD Disk ile değiştirmek.

Peki disk değişimi neden bu kadar önemli?

Teknoloji baş döndürücü hızla gelişirken sabit diskler her ne kadar gelişse de teknolojinin gerisinde kalıyordu, tabi ki SSD diskler üretilene kadar. Arbit Bilgisayar olarak Hard Disk teknolojisinin etraflıca ele alacağız.

Şu anda masaüstü bilgisayarlarda kullanılan disklerin tarihçesi, 1987 yılında 500 Megabyte olarak üretilmiş 3,5 inç manyetik hard disklerle başlamaktadır. 3,5 inç diskler, 1950 yılında üretilen ilk disklere nazaran teknolojide devrim niteliğindedir. Ne yazık ki, 1987 yılı disk teknolojisi çok mesafe kat etse de günümüze kadar temel yapısı itibari ile değişmeden gelmiştir. Daha fazla hakkındaBilgisayarda “Turbo Mod” hayal değil oku